Ungheneanca ce-și alină dorul de casă prin fapte bune. După struguri, vor urma mere și pere

Au ajuns strugurii în Reggio Emilia

O sută de lăzi cu struguri moldovenești au ajuns în Reggio Emilia, Italia. Asta, grație unei tinere unghenence, Anna Chirinciuc.
Ea și-a mobilizat conaționalii aflați la muncă în Italia și au cumpărat, împreună, de la producătorii din Republica Moldova struguri.
”Eu sunt administratoarea paginii de facebook ”Moldoveni la Reggio Emilia” și, atunci când am văzut că producătorii noștri trec prin momente complicate, nu au unde să-și vândă producția, mi-am zis că trebuie să fac ceva ca să-i ajutăm. Am apelat la jurnalista Nata Albot, apoi la reprezentanții organizației ”KLumea”. Astfel, am găsit o producătoare de la Criuleni, Ecaterina Nicolai, de la care am și achiziționat strugurii”, a povestit ea pentru ”Expresul”.
Într-un timp scurt, moldovenii din Italia au reușit să se unească, au găsit transport, au perfectat actele necesare, astfel că strugurii au ajuns pe mesele lor, amintindu-le de baștină.
”Eu sunt mereu cu gândul și sufletul acasă. Mă bucur că am putut aduce bucurie și producătorilor, dar și moldovenilor cu dor de casă”, a mărturisit tânăra.
De notat că prima tranșă de struguri a fost cumpărată cu 100 de lei lada, iar a doua – cu 80 de lei per ladă.
”Important e că oamenii au rămas mulțumiți. Urmează să mai organizăm astfel de campanii, doar că ne gândim deja la producătorii de mere și prune”, a specificat Anna Chirinciuc.
Anul trecut, Anna a acordat un interviu jurnalistei Elena Robu, în care a spus că se află de 12 ani în Italia și a reușit să aducă acolo o parte din Republica Moldova. Asta, pentru și-a deschis în Italia un magazin online de artizanat ”Galleria Moldava în Italia”. Printre numeroasele cărți, haine și bijuterii ale magazinului său se regăsesc și ulcioare produse la fabrica de ceramică din Ungheni.

4 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *