Președinta raionului Ungheni, Ludmila Guzun, și-a depus mandatul. ”Plecând, nu plec din raion”, a declarat dânsa

Ludmila Guzun

Fiind aleasă deputată în Parlament în circumscripția uninominală nr. 16 Ungheni, președinta raionului, lidera organizației locale a PDM, și-a depus mandatul de președintă.
”Începând cu data de 8 aprilie, voi fi în activitate în Parlamentul Republicii Moldova și voi reprezenta cetățenii din circumscripția 16”, a explicat dânsa, după care a continuat, adresându-se consilierilor raionali, primarilor, șefilor de subdiviziuni raionale: ”Vă mulțumesc pentru colaborare pe parcursul aproape a patru ani. Poți sa te realizezi și să te manifești doar atunci când ai colegi care te pot sprijini. Plecând, nu plec din raion. Voi fi aici și voi pune umărul la problemele din raion, având alte oportunități de atragere a fondurilor. Mi-aș fi dorit să facem mult mai multe, dar mă bucur că ne-a reușit să gestionam eficient bugetul consiliului raional. Merg în Parlament deja cu unele propuneri care le-am acumulat pe parcursul mandatului de președintă de raion”.
Ludmila Guzun a mai spus că-și dorește să aibă și în continuare o conlucrare frumoasă cu cetățenii și autoritățile locale.
Ea a făcut un apel către primari și consilierii raionali: ”Să continuați proiectele începute. Eu voi fi avocatul dvs. Pentru mine raionul Ungheni este drag. Părăsesc această funcție cu regret, dar sper că lucrurile vor decurge și mai bine în consiliul raional”.
Ludmila Guzun a fost aleasă în funcția de președintă de raion la 20 august 2015,  cu votul a 20 de consilieri raionali, membri PDM, PL, PCRM, PPEM și doi consilieri independenți.
S-a născut 26 iunie 1961, în s. Pîrlița, r. Făleșt. Activitatea profesională şi-a început-o în anul 1983, la fabrica de conserve „Rozmiar” din Ungheni, în calitate de economist principal. În anul 2005, devine preşedintă a Uniunii Teritoriale a Sindicatului „Agroindsind”.
Peste doi ani a fost promovată în funcţia de vicepreşedintă a raionului Ungheni, din partea Partidului „Alianţa Moldova Noastră”. În 2011, a exercitat funcţia de viceprimar al oraşului Ungheni, din partea PLDM. La scurt timp, însă, a demisionat, devenind reprezentanta SA „Moldtelecom” în teritoriu. În momentul când a renunţat la fotoliul de viceprimar a anunţat public că se va regăsi în alt partid – PDM, devenind preşedinta Organizaţiei Teritoriale Ungheni a acestei formaţiuni.
În locul Ludmilei Guzun a rămas tot o doamnă. Este vorba de Iulia Pancu, fostă șefă a Direcției Educație, aleasă cu circa trei luni în urmă vucepreședintă a raionului. Dânsa va asigura interimatul.

One Comment

  • Sindromul Silvia Radu in republica Moldova Mai multi presedinti de raioane isi dau demisia nemotivat, pentru viitorii candidati,ca sa fie inscaunati in aceste posturi temporar si din timp sa fie sustinuti ,ca sa-i cunoasca alegatorii pentru a fi alesi. Sint convins,ca vor avea aceias soarta ca si Silvia Radu.Proect cu iz de falsificare de la Pahanul Plaha.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *