Polițiștii de frontieră de mâine vor ști să comunice și în engleză. Iată de ce

Sala de limba engleză a Centrului de Excelență în Securitatea Frontierei din Ungheni

Centrul de Excelență în Securitatea Frontierei de la Ungheni are o nouă sala de studiere a limbilor străine, dotată cu tehnică modernă, birotică și materiale didactice.
Asta, datorită unui proiect de asistență în dezvoltarea abilităților lingvistice a viitorilor polițiști de frontieră, finanțat de Guvernul SUA. Costul total al proiectului este de peste 60 mii de dolari.
Potrivit lui Sergiu Lazari, directorul Centrului de Excelență  în Securitatea Frontierei, acum și angajații instituției vor avea posibilitatea să studieze gratuit limba engleză, nu doar elevii.
”Orice om, indiferent din ce domeniu vine, dacă știe o limbă străină, îi crește randamentul capacității intelectuale. De aceea această sală este un suport consistent. Or, alte posibilități de a studia gratuit și eficient limba engleză nu avem”, a declarat dânsul.
În total, în sala nou amenajată au fost instalate 26 de calculatoare dotate cu programe speciale de studiere a limbii engleze.
”Elevii au studiat engleza și până acum, dar prin metoda clasică, cu caietul și pixul. Acum, am trecut la o nouă etapă, mai atractivă. Este un pas spre modernizare și cunoaștere. Softurile instalate permit o studiere interactivă a limbii engleze”, a specificat directorul instituției.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *