Acord istoric. Ungheniul va colabora cu orașul chinez Nanchang

Liu Jiafu, viceprimarul orașului Nanchang, cu Alexandru Ambros, primarul de Ungheni

Un memorandum  de înțelegere între Ungheni și Nanchang din Republica Populară Chineză a fost semnat la Ungheni în ziua de 25 octombrie.
Evenmimentul s-a produs în prezența a numeroși ungheneni, reprezentanți ai administrației publice locale, ai mediului de afacei și societății civile.
La eveniment au participat  și o delegație impunătoare din China, în frunte cu Liu Jiafu, viceprimarul orașului Nanchang.
Memorandumul de înțelegere între cele două orașe presupune schimburi de experiență și cooperare în diverse domenii: economic, industrial, educațional, cultural etc.
”Deși orașele noastre sunt la o distanță foarte mare, acum, în contextul globalizării și urbanizării, suntem siguri că vom reuși să sporim și să consilidăm în ambele localități creșterea economică. La fel, pentru viitor, orașele noastre se vor ajuta reciproc, pentru a dezvolta relații de cooperare fructoasă în diferite domenii”, a declarat Liu Jiafu.
Primarul municipiului Ungheni, Alexandru Ambros, s-a arătat mândru de perspectiva acestei  colaborări, care, potrivit dânsului, va contribui la dezvoltarea municipiului.
”Astăzi am semnat un memorandum de înțelegere. Aceasta înseamnă legături mai strânse între orașele noastre, o colaborare directă și, pentru viitor, o posibilă înfrățire”, a menționat dânsul.
Memorandumul a fost semnat cu un termen de 5 ani, cu o posibilă prelungire la înțelegerea ambelor părți de a devein orașe înfrățite.
Notă: Orașul Nanchang se află în provincia Jiāngxī din Republica Populară Chineză și are o populație de peste 5 milioane de oameni. Suprafația este de peste șapte mii kilometri pătrați.
 

4 afișări

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *