Vocea cartierului tău | S-a înfăptuit. Au o scenă în aer liber

Scena e așa cum și-au dorit-o, decorată cu motive tradiționale moldovenești.  Evenimentul de inaugurare a avut loc pe 28 iunie.
Visul copiilor, dar și a educatorilor de la Grădinița-creșă ”Tereza Sobolevschi” din cartieurl Dănuțeni al municipiului Ungheni, s-a  împlinit, grație Proiectului ”Scena magică a micilor talente”, finanțat de Fundația Comunitară Ungheni, susținut de primăria Ungheni, dar și de alți parteneri din comunitate.
Această scenă va funcționa atât în perioada estivală, cât și pe tot parcursul anului. Asta își doresc cadrele didactice de aici. Directoarea grădiniței, Svetlana Gaiduc, susține că deja au decis: luminițile de Crăciun vor fi aprinse la sfârșit de ani, tot aici, pe această scenă, unde va avea loc și un spectacol frumos, de iarnă.
”Acum, la grădiniță, avem certitudinea că prestăm servicii și mai de calitate. Educatorii au unde să organizeze activități, copii au unde să-și manifeste talentele”, a explicat directoarea. Mai mult ca atât, alături de instituție sunt și părinții. ”Ei ne-au susținut și ne susțin în permanență. Ne susțin și financiar, și moral. Totdeauna, ori de câte ori au am avut nevoie, au dat curs solicitărilor noastre. Le mulțumim și lor, și tuturor celor implicați inclusiv în realizarea acestui proiect”, a mai spus directoarea.
Per total, Grădinița ”Tereza Sobolevschi” a implementat, în ultimii nouă ani, opt proiecte, dintre care șapte susținute financiar de către Fundația Comunitară. Astfel, s-a reușit achiziționarea de costume populare pentru copii, achiziționarea de mobilier, jucării, amenajarea unui lot agricol, a spațiului din fața grădiniței.
Acum, micuții au și o scenă a lor, cu spații verzi amenajate în jur, cu bănci și coșuri de gunoi. Spectatorii – părinți, bunei – nu vor mai fi nevoiți să stea în picioare la concertele lor, ci pe bănci, speciale amenajate.
De data aceasta, Fondul Comunitar Ungheni a alocat suma de 19 mii 280 lei, Primăria a oferit  5000 de lei, iar comunitatea (părinții și partenerii proiectului) – peste 50 de mii de lei.
La grădinița-creșă ”Tereza  Sobolevschi”, unica din cartierul Dănuțeni, sunt înscriși, în prezent, 386 de copii.
Acest articol este produs în cadrul Proiectului ”Vocea cartierului tău”, realizat de ziarul ”Expresul” în cadrul Programului ”Încurajarea tinerilor să devină cetățeni activi”, implementat de IREX Europe și AO ”Centrul Media pentru Tineri”, finanțat de Uniunea Europeană.
Opiniile exprimate în acest interviu nu reflectă neapărat punctele de vedere ale Uniunii Europene

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *