Și capacele de canalizare pot prinde culoare

O dorință și câteva mâini iscusite  au fost de-ajuns pentru a înfrumuseța orașul Nisporeni.
Grație unui grup de tinere, membre ale întreprinderii sociale ”Briolla”, capacele de la gurile de canalizare din localitate au căpătat un alt aspect. Ceea ce atrage acum atenția sunt floricelele și steluțele viu colorate ce au apărut pe ele.
Nu sunt multe capace la număr, doar șase, dar care, zic tinerii, au dat culoare orașului.
”Aveam nevoie de ceva nou. De aceea am decis să facem o schimbare. Iată așa a apărut ideea cu capacele. Cred că a fost o idee bună, căci a schimbat puțin imaginea orașului  și ne bucurăm nespus că au un impact pozitiv”, a declarat pentru ”Expresul” Ana Andriuță, membră ”Briolla”.
De notat că întreprinderea socială ”Briolla” a fost creată cu doi abni în urmă, și se ocupă cu producerea și vinderea brioșelor în scopuri caritabile și sociale. Anume din banii acumulați din vânzarea prăjiturilor, tinerele au decis să achiziționeze vopsea și să facă o schimbare în orașul lor natal.
”În momentul în care vopseam capacele, trecătorii se opreau pentru un moment și ne spuneau vorbe bune, d eîncurajare, ceea ce ne-a determinat să ne continuăm munca și cu mai multă ardoare”, a mai spus Ana Andriuță, după care a accentuat: ”Ne bucurăm că am avut parte de susținerea multor localnici. Sperăm că locuitorii orașului Nisporeni ne vor respecta munca”.
Grupul de tinere implicate în acțiunea respectivă sunt eleve la Liceul ”Boris Cazacu”, ele fiind și membre ale ”Briolla”. Este vorba de: Maria Tîmbur, Nadejda Cojocaru, Mirela Fomov, Octavia Andronachi Alexandra Bolun și Ana Andriuță.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *