FOTO | Ungheniul s-a lepădat de pesticide

Ultimul camion încărcat cu deșeuri de pesticide a pornit din Ungheni spre Polonia, unde și vor fi distruse.
Timp de aproape trei săptămâni s-a lucrat intens la depozitul  de pesticide din satuul Zagarancea, pentru a reambala și a evacua cele 90 de tone de deșeuri extrem de periculoase, adunate din fostele colhozuri și sovhozuri sovietice din raionul Ungheni.
Ceremonia de evacuare a pesticidelor a avut loc pe 22 iunie, în prezența a numeroși oficiali, printre care: Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, și atașatul militar al Poloniei în R.Moldova, Comandorul Radoslaw Malicki.
Evenimentul a fost organizat de Ministerul Apărării al Republicii Moldova în cadrul Proiectului Fondului de Încredere NATO/PpP privind distrugerea pesticidelor şi produselor chimice periculoase de pe teritoriul Republicii Moldova.
Amintim că acțiunile de reambalare și evacuare a acestora, rămase încă din perioada sovietică și adunate din fostele colhozuri, au început marți, 5 iunie, la Zagarncea, la poligonul Divizionului de artilerie.
Un reportaj mai amplu citiți în ediația următoare a ziarului ”EXPRESUL”.
În continuare vă propunem o galerie foto de la evenimentul, ce a avut loc în Piața Independenței din municipiul Ungheni.


3 afișări

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *