Mai multe afaceri. Grație Programului ”Pare 1+1”

Trei oameni de afaceri din regiunea Ungheni-Nisporeni-Călărași au obținut o șansă în plus de a-și dezvolta afacerile. Asta, datorită unor finanțări nerambursabile de la Programul ”Pare 1+1”, gestionat de Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijocii (ODDIM).
În lista  făcută publică recent, am dat de numele a doi beneficiari din raionul Nisporeni, dar și al unuia din Ungheni.
Astfel, unul dintre cei ce vor beneficia de un suport considerabil pentru a-și dezvolta afacerea este ungheneanul Andrian Cheptonar. Din anul 2008, dânsul prestează servicii de închirieri auto, iar acum a decis să-și extindă afacerea. Pentru aceasta, ODDIM, prin Programul ”Pare 1+1”, îi va oferi 250 mii de lei, bani ce vor fi utilizați la achiziționarea unui automobil.
”Am încurajat mulți oameni să aplice la acest program, după care mi-am dat seama că nu ar fi rău să aplic și eu. A fost o idee foarte bună, iar peste o lună voi avea o nouă mașină, a treia pentru afacerea mea. Nu a fost ușor procesul, dar a meritat”, a explicat pentru ”Expresul” Andrian Cheptonar.
Ceilalți doi beneficiari, din raionul Nisporeni, vor fi susținuți de ODDIM pentru dezvoltarea afacerilor loc în domeniul agriculturii.
Ion Merlan din satul Grozești urmează să primească 120 mii de lei, bani cu care dorește să-și cumpere un mini-tractor, care, susține dânsul, îl va ajuta enorm.
”Am un hectar de vie, alte terenuri agricole, așa că aveam mare nevoie de acest tractoraș. Deja nu mai am putere să fac totul manual. La vârsta pe care o am, de 56 de ani, vreau să-mi mai ușurez munca. Dacă există așa posibilități, de ce să nu profit de ele?”, a spus agricultorul, după care a recunoscut: ”Nu mi-am imaginat până acum că există astfel de posibilități, dar iată că sunt și în agricultură facem pași mari cu ajutorul acestui program, ”Pare 1+1”, gestionat de ODDIM”.
Ion Merlan spune că ar mai avea nevoie și de alte mașini, care să-l ajute la balotare, la semănat. Cu timpul, speră că și le va procura.
Fiind entuziasmat de cele obținute, să gândește să-și dezvolte și o afacere ce ține de creșterea iepurilor.
Nu am reușit să discutăm cu Serghei Jignea din satul Seliște. Timp de o săptămână am încercat să dăm de el, dar telefonul dânsului era deconectat. Și el va primi 250 mii de lei, bani care, cu siguranță, îi vor fi de un real folos pentru dezvoltarea afacerii sale în agricultură.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *