N-au ratat ocazia. Au fost ajutați gratis de profesioniști

Două grupuri de inițiativă din raionul Nisporeni au participat vineri, 23 martie la prima ediție a evenimentului: „Opt ore peste program pentru o cauză bună”, organizat la Chișinău de rețeaua de absolvenți ai programelor de studii oferite de Guvernul Suediei.

La acest eveniment, cei mai buni dintre cei buni au decis să doneze o seară din timpul lor și ceea ce au mai valoros – experiența profesională. Timp de opt ore, de la 19:00 până la trei dimineața, ei au fost alături de cei care le-au solicitat ajutorul. Printre aceștia s-au numărat și două grupuri de inițiativă din raionul Nisporeni: „Rădăcinile Ciuteștilor” și Primăria orașului Nisporeni.
Primii își doresc să dezvolte un traseu turistic în Ținutul Nisporenilor, iar ceilalți – să realizeze o campanie de promovare privind amenajarea parcului central din orașul Nisporeni.
Au plecat cu o idee și au revenit cu mai multe
Grupul de inițiativă „Rădăcinile Ciuteștilor”, reprezentat de Grigore Stamati, directorul Casei de cultură din Ciutești, și Adrian Ungureanu, președintele Asociației „Faptă, nu Vorbă” din Nisporeni, și-au porpus să dezvolte un traseu turistic în ținutul Nisporenilor. Dar cum?
”Cei de la Chișinău ne-au deschis ochii. Ne-au arătat metode și idei, la care nici nu gândeam. Am plecat încolo cu o idee fixă, dar m-am întors cu multe idei care, cu siguranță, ne vor ajuta”, a menționat Grigore Stamati.
Inițial, s-au gândit la restaurarea bisericii din lemn, construită în 1802 și având o structură rar întâlnită. Unde mai pui că aceasta face parte din patrimoniul cultural național. După ce au lucrat împreună cu specialiștii, au ajuns la concluzia că ar fi bine să fie creat un traseu turistic la Ciutești, care să includă biserica. ”Suntem nerăbdători să punem în practică ideile noastre”, a subliniat dânsul.
Potrivit lui Grigore Stamati, urmează să fie creată o asociație obștească, după care vor purcede la colectarea banilor și la realizarea celor propuse.
#NisporenisuntEu
 În anul 2018, conducerea orașului Nisporeni planifică să dea startul lucrărilor de reconstrucție a parcului central. Există deja proiectul tehnic și o parte din resursele financiare necesare.
Dar e nevoie și de o campanie de informare și promovare a proiectului respectiv. Anume în acest domeniu și-au dorit reprezentanții primăriei să fie ajutați.
”Uneori, credem că le cunoaștem pe toate. Dar nu e chiar așa. Când vrem să facem un lucru profesionist, trebuie să apelăm la specialiști și să nu ne rușinăm să le cerem ajutorul. Așa am făcut noi și putem spune cu ceritudine că am beneficiat de ajutor din partea unei echipe de profesioniști. Împreună, am realizat un spot și am inițiat hashtag  #nisporenisunteu , care va fi utilizat pentru toate activitățile pe care le va desfășura primăria”, a explicat pentru ”Expresul”  primarul Grigore Robu.
Potrivit lui, campania de informare și promovare va începe după sărbătorile de Paști. Tot atunci  vor începe și filmările la un spot de promovare a parcului central din Nisporeni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *