La Ungheni mai protejați de foc și fum

Imagine simbol / Sursa: stiridecluj.ro

Start Campaniei Naționale „O casă protejată – o viață salvată” și la Ungheni. Evenimentul a avut loc pe 27 februarie.
În aceeași zi, pompierii au mers în câteva case pentru a instala detectoare de fum și a le vorbi oamenilor despre regulile de protecție contra incendiilor.
Partea oficială s-a produs la Consiliul Raional Ungheni, unde Anatol Viniciuc, șeful Direcţiei pompieri şi salvatori a Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale al Ministerului Afacerilor Interne, a vorbit despre această campanie și scopuli ei. Iar scopul e simlu: dotarea caselor persoanelor din grupurile de risc cu detectoare de fum.
”Salut mobilizarea la Ungheni. Raionul Ungheni a fost primul care a răspuns la apelul nostru pentru a contribui și a achiziționa detectoarele respective. Ne vom strădui să instalăm cât mai multe detectoare, căci noi zilnic pierdem cetățeni, nici război nu ne trebuie”, a spus dânsul. Se planifică instalarea a 2649 de detectoare de fum, iar Consiliul Raional a alocat în acest scop peste 16 mii de lei.
”Autoritățile publice locale s-au mobilizat în vederea identificării surselor locale, pentru a contribui la procurarea acestor dispozitive atât de necesare, în special în locuințele persoanelor vulnerabile. Consiliul raional va procura 150 de detectoare la prima etapă”, a specificat președinta raionului.
De la începutul anului 2018, pompieri și salvatorii ungheneni au intervenit în 47 de situații, dintre care în opt incendii, soldate cu decesul a patru persoane. Anul trecut, în aceeași perioadă, fusese înregistyrat doar un deces.

1 afișări

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *