Gazoductul ”Șendreni- Bolțun” pe ultima sută de metri

Imagine: ziarulnational.md. (Poză simbol)

În curând,  patru localități din raionul Nisporeni: Bursuc, Iurceni, Cristești și Bolțun vor avea conectare la gazoduct de presiune înaltă.
Potrivit lui Savelie Tipa, șeful Secţiei construcţii şi dezvoltarea teritoriului, pentru finalizarea acestui proiect, s-au cheltuit, în anul 2017,  aproximativ două milioane de lei.
”Deocamdată, timpul de afară nu permite conectarea din punct de vedere tehnic. Imadiat ce condițiile meteo se vor îmbunătăți, vom putea să-i conectăm pe locuitorii din satele respective. Condiția celor de la ”Ungheni-Gaz” a fost să găsim în fiecare localitate măcar câte o gospodărie care să fie conectată la rețeaua de gaze, după care vor urma și altele. Pentru noi este important ca prin rețele să circule gazul, căci au fost făcute cheltuieli și nimeni nu-și dorește pierderi”, a explicat Savelie Tipa, el și manager de proiect.
Primarul de Cristești, Alexei Secrieru, spune că localnicii deja au achitat câte două mii de lei, ei își doresc conectarea la rețeaua de gaze cât mai repede. În Cristești sunt deja 175 de doritori.
”Deși nu e atât de ieftin, oamenii totuși doresc să se conecteze la sursa de gaze. Ei vor trebui să plătească până la șapte mii de lei, în funcție de distanță”, a precizat primarul. Fiecare metru de conductă costă 150 de lei. Contorul este oferit gratuit de către ”Nisporeni-gaz”.
Situația e alta la Bursuc.
Aici, potrivit primarului Victor Rusu, și-au manifestat dorința de a se conecta la sursa de gaze doar șase gospodării. ”Deocamdată”, a subliniat dânsul.
De menționat că  lucrările la construcția gazoductului de presiune înaltă Șendreni – Bolțun, cu ramificare din satul Bursuc spre Micleușeni și Dolna din raionul Strășeni au început în ianuarie 2016.

1 afișări

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *