După un an. Au fost investite 8 milioane din 80 de milioane promise

Deși lucrările de construcție a Centrului sportiv din Nisporeni au fost începute, în scurt timp au și fost stopate. ”La momentul actual, nu se lucrează, din cauza condițiilor meteorologice”, a explicat pentru ”Expresul” Viorel Jardan, directorul Agenției de Dezvoltare Regională Centru.

Potrivit dânsului, anterior, începând cu luna octombrie a anului 2017, au fost efectuate lucrări la rețelele de canalizare, apeduct și lumină, fiind investiți aproximativ 8 milioane de lei.
”Au început și lucrările la tribunele existente pe stadionul vechi, lucrările de reparație la blocul administrativ”, a mai precizat oficialul.
Per total, urmează să fie investite pentru acest centru 80 de milioane de lei, banii fiind din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională. ”Se preconizează ca Centrul respectiv să fie dat în exploatare până la mijlocul anului 2020. Vom încerca, însă, să ne încadrăm pâna la finele lui 2019”, a mai spus Viorel Jardan.
Remintim că noul Centru sportiv regional va avea o capacitate de 6000 de locuri, ceea ce corespunde categoriei III UEFA, astfel că aici vor fi posibile nu doar competiții regionale, naționale, ci și internaționale. Va fi construită o tribună acoperită.  Va apărea și un bloc cu toate cele necesare: birouri, vestiare, sală de forță, hotel. Nu va lipsi nici loja VIP.
Noul Centru sportiv va fi edificat pe teritoriul vechiului stadion, unde va apărea un teren de fotbal ca la carte, cu gazon natural, vor fi construite și piste de alergări. În preajmă, va fi amenajată și o parcare.
Anunțul despre acceptarea proiectului și oferirea finanțării a fost făcut exact cu un an în urmă, în februarie 2017. Pe 5 octombrie 2017, în prezența unor înalți demnitari de la Chișinău, a fost dat startul lucrărilor. Atunci au fost date asigurări că, „până la sfârșitul anului, vor fi reconstruite tribunele existente, vor fi construite tribune noi și va fi instalat grupul sanitar”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *