Peste 500 de locuri noi de muncă vor fi create în 2018 la Ungheni

Începând cu anul 2018, trei companii noi vor activa în Zona Economică Liberă (ZEL) „Ungheni-Business”.
Prima este din Cipru și va fabrica articole de îmbrăcăminte pentru femei. Materia primă va fi importată din Marea Britanie, Turcia, Extremul Orient, iar exporturile vor fi efectuate în Marea Britanie.
Cea de-a doua este cu capital moldo-belgian și va produce manual covoare și mochete din fir de lână.
A treia este din Republica Moldova și va presta servicii necesare desfășurării activității de producere. Mai pe înțelesul tuturor, este vorba de prelucrarea deșeurilor industriale și exposrtarea lor de pe teritoriul ZEL.
Potrivit Nataliei Iepuraș, administratoarea Zonei Economice Libere „Ungheni-Business”,  volumul investiților va fi de jumătate de million de euro. Le va face, în mod special, compania din Cipru. ”Această companie este foarte importantă pentru noi din punct de vedere a indicilor economici. Se preconizează să creeze circa 500 de locuri noi de muncă la Ungheni. Va fi nevoie de cusători, croitori și alți specialiști din industria cusutului”, a specificat administratoarea.
Ceilalți doi rezidenți sunt companii mai mici.
Natalia Iepuraș a subliniat că rezidenții sunt orientați exclusiv pentru export, iar materia primă va fi importantă din Uniunea Europeană. Unele accesorii vor fi aduse din China.
Fiind întrebată ce salarii vor oferi noii rezidenți, dânsa a răspuns: ”Am depășit etapa când puteam spune că avem forță de muncă ieftină.Acum, oamenii nu mai muncesc pentru bănuți, ei vor salarii competitive, ca să-și poată întrețină familiile. Nu se avântă nimeni să muncească cu trei mii de lei. Chiar de la început, i-am anunțat că salariile trebuie să fie atractive, minimum cinci mii de lei. Doar astfel vor evita fluctuația de cadre, iar angajații vor dori să muncească în întreprinderea respectivă”.

1 afișări

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *