Moș Crăciun de Nisporeni și ochelarii roz

Era într-o zi de vineri, spre seară, în luna decembrie a anului trecut. În piața din centrul orașului Nisporeni – marea agitație. Se instala pomul de Crăciun, în premieră – un brad artificial.
Cineva aranja bradul, altcineva pregătea luminițele…
În acel moment, pe acolo trecea o fetiță de 12 ani. Se întorcea de la orele pe care le avusese la Școala de muzică din localitate.
Curiozitatea a făcut-o să se apropie de acel loc și, într-o clipă de neatenție, s-a împiedicat de un fir, a căzut jos și și-a stricat ochelarii.
De necaz și spaimă a început să plângă.
Cine credeți că a auzit-o? Însuși primarul orașului, Grigore Robu. S-a apropiat de ea, a liniștit-o și a rugat pe cineva s-a conducă până acasă.
Chiar dacă nu se simțea vinovat de cele întâmplate, dânsul a decis, a doua zi, să-i cumpere o altă pereche de ochelari. A mers la copilă acasă, a luat-o cu mașina și s-au îndreptat spre o farmacie din localitate.
”I-am zis fetiței să-și aleagă ochelarii care-i plac cel mai mult și am făcut comanda. Erau niște ochelari de culoare roz”, povestește primarul.
Peste ceva vreme, directorul executiv al farmaciei, Oleg Teterea, l-a întrebat pe Grigore Robu la ce-i trebuie astfel de ochelari. ”I-am povestit toată istoria și, cînd am venit la farmacie să ridic ochelarii comandați, mi s-a spus că deja cineva a plătit costul lor. Era vorba de Oleg Teterea. Eu am cumpărat o husă și am mers să ofer cadoul fetiței”, a continuat primarul.
Copila e dintr-o familie de oameni gospodari, dar care nu au posibilități să-i cumpere fiicei lor ochelari care costă tocmai 50 de euro.
Iată că a venit Moș Crăciun la timpul și la momentul potrivit. Noii ochelari sunt nu doar frumoși, ci și de bună calitate.
”Nu vă puteți imagina cât de tare s-a bucurat acea fetiță. Era o fericire sinceră”, a făcut o remarcă primarul. Nu și-a luat costum de Moș Crăciun, nu și-a pus nici un fel de mască.
”Eu am fost cel care, pur și simplu, i-a dus acest cadou. Cred că îi va servi mult timp și va ține minte acest moment toată viața”, a specificat dânsul la final.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *