Din culisele ”Vedete Mari – Vedete Mici de la Do-re-mici”

La mijlocul  lunii decembrie, la Ungheni a avut loc cea de-a treia ediție a spectacolului ”Vedete Mari – Vedete Mici”, organizat de Aliona Popovici, conducătoarea  studioului ”Do-Re-Micii”.

Este un concert, care, de trei ani, adună împreună vedetele autohtone și micile talente unghenene. În anul curent, în premieră, au participat la spectacol și mici ”steluțe” din Nisporeni.
Spectacolul a fost transmis, la început de an, la postul de televiziune ”Moldova 1”.
Aliona Popovici ne-a povestit  cap-coadă cum se desfășoară un astfel de concert și care sunt ingredientele principale ale lui.
Câte vedete și copii au fost implicați?
Evident, copiii sunt cei ce dau culoare acestui eveniment. Fără ei nu ar ieși nimic. La ediția curentă, au venit la Ungheni 24 de interpreți, printre care: Lia Taburcean, Pașa Parfeni, Doinița Gherman, Vitalie Dani, Tania Heghea. A fost prezentă și Iuliana Beregoi, care a făcut furori la un concurs televizat din Federația Rusă. Ea a fost invitată la solicitarea copiilor.
Am avut și 70 de ”vedete mici” din Ungheni și Nisporeni.
Cu cât timp înainte încep pregătirile?
Am început repetițiile din septembrie. Cu o lună înainte de eveniment, copii repetau deja împreună cu interpreții. Până la urmă, a ieșit bine.
Unde sunt coafați și îmbrăcați copiii, cine se ocupă de toate acestea?
Eu m-am ocupat de toate: începând cu alegerea piesei pentru  fiecare copilaș în parte și terminând cu vestimentația. Am vrut ca toți copiii să fie îmbrăcați asemănător cu vedeta cu care vor interpreta o piesă sau alta. Am lucrat luni în șir la design, apoi a durat până costumele au fost cusute.
Se mai lucrează și cu fonograme. De ce nu un concert live sută la sută?
Noi ne-am pus ca scop ca, la această ediție, să avem câte mai multe cântece interpretate live. Sperăm ca la următoarea ediție să avem live sută la sută. De fapt, am fi trecut de mult la varianta live, dar televiziunile noastre nu sunt încă dotate cu aparatajul necesar. E zgomot în sală și sunetul nu iese cum ar trebui să fie pentru televiziune.
Cu cât au fost plătiți artiștii?
Au primit câte un onorar simbolic. Acești bani cred că le-au ajuns doar pentru drum și să se aranjeze pentru spectacol. În plus, am plătit sonorizarea, televeziunile, tot ce ține de organizare, buchetele. Dacă, în anii precedenți, nu  ne ajungeau bani și eram nevoiți să adunăm de la părinți, anul acesta ne-am descurcat cu banii obținuți din vânzarea biletelor. Ne-au ajuns chiar și de o tortă mare.
Oamenii au cumpărat bilete?
Biletele au fost cumpărate cu trei săptămâni înainte de eveniment, ceea ce ne bucură foarte mult. În sfârșit, oamenii înțeleg că e nevoie să-i susținem pe cei mici și să promovăm talentele. Am văzut persoane care vin din an în an. Înseamnă că le place.
Sigur, fără ajutorul părinților nu mă descurcam – ei m-au ajutat să vindem biletele. De asemenea, Consiliul Raional ne-a ajutat cu trofeele, pe care le-am înmânat copiilor.
Am avut parte  de un concert minunat, iar spectatorii au avut posibilitatea să vadă clar ce se întâmplă în sală, pentru că am instalat led-uri, ecrane mari, astfel că și cei de la balcon aveau posibilitatra să vadă bine se întâmplă în secenă.
Nu cumva este un moft al părinților acest spectacol cu interpreții de la Chișinău?
Nici un părinte nu și-a adus copilul fără ca acesta să vrea. Inițial, am organizat o adunare, am întrebat fiecare copilaș dacă vrea să participe la spectacol și cu cine dintre vedete ar vrea să iasă în scenă. Trebuie să ținem cont de părerea lor, astfel copiii sunt mai încrezători și mândri de alegerea lor.
Care e costul total al unui astfel de spectacol?
Nu e mic. Ne-a costat aproximativ 100 de mii de lei. Iar prețul unui bilet a fost de 100 de lei. Dar merită.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *