Departe de casă, dar acasă. L-au omagiat pe Eminescu

Un covoraș cu imaginea lui Mihai Eminescu, realizat la fabrica de covoare din Ungheni, a ajuns, chiar de ziua nașterii poetului, pe 15 ianuarie, la Focșanii României.

A fost dus încolo de Ansamblul ”Codrenii” din orașul Cornești.
”Am mers la Focșani la invitația prietenilor noștri, pentru a participa la spectacolul de simțire românească ”Vreme trece, vreme vine”, organizat de Biblioteca Județeană ”Duiliu Zamfirescu”, împreună cu ansamblul folcloric ”Țara Vrancei”, condus de interpreta de muzică populară Maria Murgoci, și Inspectoratul Școlar Județean”, a explicat profesoara Ina Biletchi, conducătoarea ansamblului ”Codrenii”.
Dânsa a precizat că au fost invitați pentru a cincea oară la Focșani. ”De fiecare dată, suntem întâmpinați și petrecuți cu mare drag. Suntem ca și frați”, a subliniat Ina Bilețchi, după care a specificat: ”Am cântat împreună cântece patriotice, cântece pe versurile sale, am vorbit despre Eminescu. A fost o atmosferă de nedescris”.
De data aceasta, ansamblul ”Codrenii” a fost însoțit și de Tudor Bilețchi, care s-a făcut remarcat la prestigiosul concurs televizat ”Vocea României” din toamna anului trecut. Cu câțiva ani în urmă, Tudor, în prezent elev la Colegiul național de muzică ”Ștefan Neaga”, făcea parte din ansamblul ”Codrenii”. Acum, a fost invitat special la Focșani.
”Ne-au călcat pragul si frații noștri de peste Prut, ansamblul ”Codrenii”, condus de profesoara Ina Bilețchi. Lacrimi, sentimente și emoții – sunt trei cuvinte care definesc cel mai bine întâlnirea de azi. Aplaudat la scena deschisă, Tudor Bilețchi ne-a încântat cu melodiile de la Chișinău”, a scris pe pagina sa de facebook Angela Silion, angajată a Ansamblului folcloric “Țara Vrancei”.
Evenimentul s-a încheiat cu Hora Unirii, în care s-au încins toți participanții la sărbătoare.

2 afișări

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *