Condiții pentru fotbal la Bălăurești

Bucurie pentru copiii din Bălăurești. De acum încolo, ei vor avea unde să joace fotbal, să se antreneze și să participe la competiții. Aici a fost construit un teren de mini-fotbal de toată frumusețea.
Oaspeți importanți, dar și copii, împreună cu părinții lor, au venit, pe 16 noiembrie, la  inaugurarea acestui teren.
Potrivit lui Viorel Andronachi, directorul gimnaziului din Bălăureşti, mini-stadionul se va afla în gestiunea instituției pe care o conduce, dar va fi accesibil pentru toți doritorii.
”Discuția despre construcția unui astfel de teren am început-o cu vreo opt ani în urmă, dar, pentru că, pe atunci, gimnaziul nu dispunea de teren suficient, Federația Moldovenească de Fotbal a refuzat să ne ofere învelișul artificial. Datorită unor modificări în cadastru, am obținut un teren pe care să costruim un stadio”, a explicat directorul, subliniind, totodată, că este foarte important, mai ales pentru tineri, existența unui stadion în localitate.
”Noi aveam sală de sport, dotată cu cele necesare, unde se joacă volei, baschet. Nu aveam, însă, un stadion, unde să se joace fotbal. Acum, sigur, ne bucurăm de această realizare și le suntem recunoscători tuturor celor ce au contribuit la construcția terenului respectiv”, a mai spus Viorel Andronachi.
Dânsul s-a arătat mulțumit că și cetățenii s-au implicat, au manifestat interes.
Lucrările au început în iulie, atunci a fost pus fundamentul și gardul, acestea fiind finanțate de o fundație de binefacere din Republica Moldova, care a oferit 300 mii de lei. Învelișul artificial a fost oferit de Federația Moldovenească de Fotbal și costă 182 mii de lei. Gimnaziul a venit cu o contribuție de 78 mii lei, iar localnicii – cu alte 8 mii de lei. ”Am reușit să facem împreună un lucru bun”, a concluzionat directorul.
Și primarul de Bălăurești, Ion Carp, s-a arătat mulțumit de realizare. ”Orice lucru, creat pentru tineri, este binevenit. Dacă ați fi putut vedea bucuria copiilor! Ei vin aici și dimineața, și seara, ca să joace fotbal. E un mod sănătos de viață pentru ei, iar pentru noi e o bucurie că sunt create condiții ca tinerii să se ocupe cu sportul”, a subliniat dânsul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *