S-au mobilizat și au dat o mână de ajutor unui bătrân

Foto-simbol

Câțiva tinerii voluntari din satul Frăsinești au oferit o mână de ajutor unui consătean vârstnic.
În ajunul ajunul sărbătorii creștine Nașterea Maicii Domnului, au mers la bătrân acasă, pentru a-l ajuta să facă ordine în casă și pe afară.

Foto-simbol
Foto-simbol

Potrivit preotului Vadim Corostinschi, acești tineri de 14-15 ani au format o echipă și, grație seminarelor la care au participat, organizate de către Asociația Tinerilor Ortodocși din Moldova, au hotărât să facă primii pași în ale voluntariatului.
”Ei au găsit acel bătrânel, se pare că dânsul este singur și nu are cine să-l ajute. Tinerii voluntari i-au făcut ordine prin casă, pe afară, dar, cel mai important, au stat la discuție cu el. Asta e foarte important pentru o persoană în vârstă, care se pomenește oarecum izolată”, a subliniat preotul.
Ajutorul și bucuria nu s-au încheiat aici. A doua zi, de hramul satului, tot acești tineri voluntari, au adunat bucate pregătite în familiile  lor și au mers din nou la acel bătrân.
”Fiindcă era hramul satului, s-au gândit că trebuie și el să simtă că e sărbătoare. Bătrânul le-a mulțumit cu lacrimi în ochi”, a mai spus preotul.
De menționat că Asociația Tinerilor Ortodocși din Moldova are deja opt  filiale în raionul Ungheni.

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *