Încă un salt în carieră. Acum, reprezentant al Guvernului în teritoriu

Oficiul Teritorial Ungheni al Cancelariei de Stat are un nou conducător. Pe data 12 iunie, Guvernul l-a numit în această funcție pe unul dintre vicepreședinții raionului Ungheni, Petru Gherasimov, membru al Partidului Democrat.
Are 34 de ani și o carieră fulminantă. În câțiva ani, a reușit să schimbe un șir întreg de profesii și posturi de muncă.
Și-a început cariera de muncă, după absolvirea Universității Tehnice din Moldova la specialitatea inginer în transport, la Inspectoratul de Poliție Nisporeni, unde a fost angajat în calitate de inspector al poliției criminale. Ulterior, din 2007 până în 2009, menționează în CV-ul său: activitate în domeniul exportării fructelor.
Anul 2011, se pare, a fost un an de cotitură pentru el. A ajuns șef al Secţiei evidenţă şi examinare a transportului Ungheni, după care șef la nodului de cale ferată Ungheni, iar din 2015 – vicepreședinte de raion.
Presa națională a scris despre fraudele comise de dânsul în perioada când a condus Secţia evidenţă şi înmatriculare a transportului, el fiind luat în vizor de CNA.
Gurile rele susțin că el ar fi autorul, în raionul Ungheni, a șantajului și presiunilor făcute asupra oponenților politici și conducătorilor ce nu fac parte din PDM.
După ce a fost demis, a fost achitat de instanță, iar avansările în carieră au continuat.
Gurile rele susțin că el ar fi, în raionul Ungheni, autorul șantajelor și presiunilor făcute asupra oponenților și conducătorilor ce nu fac parte din PDM.
Totuși, în ședința de Guvern din 12 iunie, Valentin Guznac, secretarul general adjunct al Cancelariei de Stat, i-a făcut o caracterizare bună, deși a uitat să menționeze faptul că Petru Gherasimov este membru al PDM și că anterior a avut de a face cu CNA.
Am încercat să luăm legătura cu proaspătul șef al Oficiului Teritorial al Cancelariei de Stat pe 13 iunie. L-am telefonat de nenumărate ori, i-am lăsat mesaje. Nu a răspuns.
Am fi dorit să aflăm punctul său de vedere asupra comentariilor făcute de presa națională, dar și de mai mulți internauți. Am fi dorit să-l în­tre­băm și despre ceea ce-și propune în noua funcție.

2 Comments

  • Intraţi pe poarta cea strâmtă. Căci largă este poarta, lată este calea care duce la pierzare, şi mulţi sunt cei ce intră pe ea. Dar strâmtă este poarta, îngustă este calea care duce la viaţă, şi puţini sunt cei ce o află. (Matei 7:13-14)

    Reply
  • Intraţi pe poarta cea strâmtă. Căci largă este poarta, lată este calea care duce la pierzare, şi mulţi sunt cei ce intră pe ea. Dar strâmtă este poarta, îngustă este calea care duce la viaţă, şi puţini sunt cei ce o află. (Matei 7:13-14)

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *