Consilierii raionali pornesc la drum

Premieră pentru Republica Moldova. La Ungheni este organizată o caravană a consilierilor raionali.
Ideea îi aparține consilierei Svetlana Ciobanu. ”Este o necesitate de a purta un dialog direct între aleșii locali și comunitățile, care așteaptă de la ei intervenție, să le cunoască problemele, să identifice soluții și să ia decizii corecte și echitabile. Pornind de la acest deziderat, am consultat minuțios legislația și am constatat că va fi bine să organizăm această caravană pentru a încuraja autoritățile locale de nivelul I, precum și societatea civilă, ca să se implice în soluționarea problemelor comunității”, a spus dânsa.
Consilieri au pornit deja la drum. Sunt prevăzute 11 trasee. Un traseu cuprinde trei comune. Fiecare orpire va dura o oră și jumătate, timp în care aleșii poporului vor purta discuții cu cetățenii.
Fiecare echipă va fi alcătuită din cel puțin șapte consilieri raionali, trei reprezentanți ai societății civile și cel puțin două persoane din mass-media.
”Înainte de a merge în satele noastre, cu șapte zile înainte, vom solicita situația din localitățile ce urmează a fi vizitate. Asta, pentru că ne dorim ca întâlnirea să fie productivă.  Vrem să avem un dialog eficient, pentru a forma o comunicare bună între autorități și societatea civilă. Ne dorim ca societatea, oamenii să simtă că au ales un organ care își dorește să-i ajute. Astfel, împreună cu societatea civilă, vom promova ceea ce se realizează în comunitate, iar noi, consilierii, vom da un semnal că cei care am fost aleși în acest mandat avem ca preocupare problemele  comunităților noastre”, a mai spus Svetlana Ciobanu.

2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *