Un nou monument la Ungheni. De data aceasta, al JCI

jci1Și-au dorit să fie primii și chiar au devenit! Membri JCI Ungheni  (Junior Chamber Internaţional/Camera Internațională pentru Tineri) au inaugurat oficial un monument cu simbolul JCI în scuarul din preajma primăriei. S-a întîmplat pe 24 septembrie.
Sculptura a fost realizată din piatră de Cosăuți de către Grigore Sultan, om emerit al Republicii Moldova, membru al Uniunii Artiștilor Plastici din Republica Moldova.
”Lucrarea respectivă reprezintă globul pămîntesc, care demonstrează că JCI este prezent în întreaga lume, în peste 120 de țări. Am adăugat, pe postament, inscripția ”JCI Ungheni”, pentru că ne reprezintă. Consideră că această sculptură e un rezultat bun al activității noastre de pînă acum. Ne dorim ca oamenii să ne cunoască, să se intereseze de noi și chiar să ne urmeze calea”, a declarat pentru ”Expresul” Ion Poia, președintele JCI Ungheni.
Potrivit dînsului, monumental cîntărește aproximativ trei tone, ceea ce înseamnă că va sta neclintită la locul ei, căci, așa cum menționa ironic Ion Poia, ”e greu de transportat”.
La eveniment a participat și președintele JCI Moldova, Stanislav Cobîlețchi,  care a avut doar cuvinte de laudă pentru tinerii antreprenori din Ungheni. ”Nu știu dacă există o altă organizație  din Republica Moldova, care a reușit să formeze o societate de tineri antreprenori atît de unită într-o perioadă relativ scurtă. Este cu adevărat o organizație foarte activă care, în doar trei ani, a reușit să aducă simbolul JCI în orașul lor”, a menționat dînsul.
Și primarul de Ungheni, Alexandru Ambros, a avut cuvinte de laudă în adresa tinerilor din JCI. ”Valoarea orașului nostru este suma valorilor oamenilor care locuiesc aici. Îmi place felul în care gîndiți, abordarea pe care o aveți. Mă bucur că credeți în ceea ce faceți, încercați să învățați unii de la alții, încercați să schimbați unele lucruri, să vă implicați. Toate acestea vă fac să fiți mai sus cu cîteva trepte și să priviți lucrurile altfel. Vă mulțumesc pentru contribuția pe care o faceți în orașul Ungheni”, li s-a adresat dînsul membrilor JCI.
Prezent la eveniment a fost și vicepreședintele raionului, Alexandru Brînză, care și-a arătat admirația față de această organizație și i-a îndemnat să continue în același ritm spre crearea lucrurilor frumoase.
”Ca de fiecare dată, sînt surprins plăcut de oamenii din echipa voastră, de  calmul cu care abordați problemele. Cu siguranță, dacă era ceva legat de politic, s-ar fi auzit acum niște țipete aici”, a făcut dînsul o remarcă zîmbind, după care a continuat: ”Nu știu cum am putea să vă ajutăm, dar pot să vă asigur: nu vă vom încurca în ceea ce faceți”.
Evenimentul s-a finalizat cu o cupă de șampanie, unde, într-o atmosferă mai relaxată, s-au rostit multe cuvinte frumoase, semn că toți cei prezenți s-au simțit bine și satisfăcuți de noua realizare.
Sculptura JCI face ca numărul sculpturilor din orașul Ungheni să depășească cifra de 50, majoritatea dintre lucrări fiind realizate în cadrul celor patru ediții ale Taberelor de sculptură, organizate, de-a lungul anilor, la Ungheni. Reprezentanții JCI au evitat să spună cît i-a costat monumentul, ei limitîndu-se doar să declare că și-au dorit o lucrare care să atragă atenția trecătorilor.
JCI este o organizație internațională, prin care tinerii învață să facă schimbări pozitive în comunitatea în care trăiesc. Organizația JCI Ungheni a fost fondată în la  29 ianuarie 2014.jci

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *