Stil, modă, gafe și recomandări

Imagine: ea.md
Imagine: ea.md
Recent, la Ungheni a fost organizată o întîlnire cu un stilist vestimentar din Chișinău, Albina Cozma.
Nu am ezitat s-o abordăm, pentru a afla unele ”secrete”, care, aplicîndu-le, ne-ar face viața mai plăcută și mai frumoasă.
”Nu există un corp impecabil, noi toți avem mici imperfecțiuni”
Preferințele privind silueta sînt mereu în schimbare. Dacă, mai înainte, erau în vogă femeile mai corpolente, acum femeile suple sînt privite mai ca un etalon. Și, totuși, cum e mai frumos?
Nu contează cum ești, contează vestimentația pe care ți-o alegi și care este cartea de vizită a fiecărei persoane. Or, anume vestimentația poate camufla anumite zone, atît la femei, cît și la bărbați. Sau, dimpotrivă, poate să le evidențieze.
Un criteriu important este încrederea și atitudinea. Contează să-ți creezi de dimineață o imagine, cum vrei să te prezinți azi publicului. În cazul în care o femeie alege o fustă de tip creion, atunci și atitudinea ei trebuie să fie conform acesteia. Adică, să aibă un mers lent, cu pași mici, eleganți și senzuali. Dacă îmbracă blugi sau altceva lejer, atunci e nevoie să redea puțin masculinitatea. De exemplu, mersul să fie degajat, altfel nu arată deloc bine.
”Femeile trebuie să se uite în oglindă într-un mod obiectiv”
Greșeala femeilor este că, de obicei, se cred ori prea grase, ori prea slabe. Nu privesc realitatea și nici nu încearcă să-și modeleze corpul folosind corect hainele. Cel mai simplu mod ar fi să-și ia un metru și să înceapă a-și măsura formele, a stabili care este forma corpului ei. Reieșind din acest aspect, trebuie alese liniile hainei, culoarea și țesătura. Trebuie să ne informăm: ce avem voie să îmbrăcăm și ce categoric nu ne este permis. De exemplu, femeile care au mai puțină talie și zona coapselor mai mare ar fi bine să excludă imprimeurile, liniile orizontale, deoarece ele măresc foarte mult. Excludem mai ales bulinele. Nu sînt recomandate nici bijuteriile scurte, nici tăietura la cămașă, bluză sau rochie de tip rotund. Optați pentru tăietura sub forma de V, pentru liniile verticale pe haină.
”Poți să fii îmbrăcată de la marele case de modă, dar, dacă mergi ridicol pe tocuri, se pierde tot farmecul”
Prima problemă a femeilor noastre e că tind de a purta tocuri extrem de înalte. Dacă nu poți merge pe tocuri, atunci mai bine renunță, decît să arăți ridicol. Uită-te în oglindă de fiecare dată și răspunde-ți la întrebarea dacă tu te simți bine în acea încălțăminte. Or, încălțămintea este foarte importantă. Important e cum se îmbină cu haina, cu vîrsta și statutul.
”Și bărbații fac gafe în îmbrăcăminte”
Gafa cea mai mare, pe care o fac bărbații este că, dacă își cumpără o haină, sacou sau cămașă, gata, se consideră îmbrăcați. Ca și femeile, bărbații trebuie să-și ajusteze hainele, și nu doar jos, la pantaloni. Trebuie să fiți atenți ca manșeta cămășii să iasă de ”două degete” de sub sacou. Cravata trebuie să fie neapărat pînă la centură, nici mai scurtă, nici mai lungă. Nu se recomandă să porți pantofi negri la pantaloni cafenii. Cămașa cu mînecă scurtă nu se poartă la festivități importante.
”Hainele ne creează o personalitatea…”
Piața e foarte mică și este inevitabil să ne alegem cu aceeași piesă vestimentară. Încercați, totuși, să nu fiți identici. Nu urmați orbește toate tendințele modei. Încercați să vă găsiți propriul stil. Dacă s-a întîmplat că v-ați cumpărat o haină pe care o veți vedea pe mai multe persoane, renunțați la ideea de a o îmbrăca și dumneavoastră. O puteți păstra undeva, într-un colț, ca, peste cîțiva ani, să reveniți la ea. Atunci ar putea fi ceva neobișnuit și unical.

1 afișări

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *