Proiect european la Cornești

stadionLocuitorii orașului Cornești se vor bucura în curînd de o nouă față a stadionului. Și asta, datorită unui proiect cîștigat în cadrul concursului de Granturi Mici, finanțat de Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Polone și implementat de Solidarity Fund PL.
Potrivit primarului Vera Buga, finanțarea de 200 mii de lei și cele 20% contribuția locală, vor merge pentru a îngrădi stadionul și a plasa bănci în interior.
”Avem echipă de fotbal, care, o dată în săptămînă, joacă acasă. De ce să nu le oferim condiții mai bune? De asemenea toate evenimentele sau concertele le-am putea desfășura pe stadion, iar asta implică toți cetățenii. Ei, de fapt, au fost încîntați de acest proiect”, a subliniat dînsa.
Pentru a implica și populația în realizarea proiectului respectiv, a fost elaborat un pliant informativ (vezi imaginea), care va fi distribuit cetățenilor, astfel ca aceștia să știe exact de ce și pentru ce trebuie să doneze bani. Urmează să fie adunați 50 mii de lei, iar organizatorii speră că vor da curs apelului făcut toți cei cărora le pasă, inclusiv cei plecați în străinătate .
”Era nevoie de acest stadion, deși avem nevoie încă de multe altele. De 20 de ani, la Cornești nu a fost implementat nici un proiect finanțat de Uniunea Europeană. În iarna aceasta am aplicat, în  speranța că vom oferi oamenilor și, în mod special, tinerilor, un stadion, nu un loc pe unde merg animalele și păsările”, a făcut o remarcă Vera Buga.
Dînsa și-a exprimat speranța că, pînă în toamnă, proiectul va fi realizat, iar stadionul va avea o cu totul altă față.
De menționat că proiectul este co-finanțat de către programul polonez de cooperare pentru dezvoltare al Ministerului Afecerilor Externe al Republicii Polone, în cadrul proiectului „Centrul de Informare pentru Autoritățile Locale din Republica Moldova”, implementat de către Solidarity Fund PL.

1 afișări

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *