Ședință a Consiliului raional Ungheni ratată. Pentru că e ”vinerea seacă”

006Deși, pe 17 iulie curent, urma să aibă loc ședința ordinară a Consiliului raional Ungheni și, implicit, să fie aleasă noua conducere a raionului, aleșii poporului nu s-au prezentat în sala de ședințe. Au fost așteptați de cîțiva primari, viceprimari sau conducători ai unor instituții publice timp de 15 de minute, după care Rodica Lițcan, secretara consiliului raional, a anunțat că ședința nu va mai avea loc. Din cei 35 de consilieri raionali, doar unul era în sală – Iurie Toma. Dînsul nu a ratat ocazia să explice și de ce nu a avut loc ședința: e vinerea seacă.
”Chiar din start am avut un simț că vinerea, la sfîrșit de săptămînă, lumea își programează să se îmbogățească cu sănătate, cu evenimente frumoase familiale, dar nu cu o ședință a consiliului raional”, a menționat consilierul. De notat că, timp de patru ani, Iurie Toma, în prezent consilier independent, a fost președintele raionului Ungheni, iar majoritatea ședințelor Consiliului raional aveau loc joia.
Motivul real pentru care ședința a fost boicotată, este, potrivit unor consilieri care au dorit să le fie protejată identitatea, lipsa unei înțelegeri clare între  reprezentanții fracțiunilor din Consiliul raional privind alianța de guvernare și componența  noii conduceri a raionului.
Deocamdată, la Ungheni a avut loc doar o singură ședință a Consiliului raional, pe 8 iulie, cînd au fost create comisii consultative de specialitate.
Nu a fost stabilită data convocării următoarei ședințe.006[wzslider]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *