Dacă vrei să ai sprîncene perfecte…

sprincene, Alina PereteanuSprîncenele vă pot schimba radical fața. De cele mai multe ori, femeile aleg să le ofere o formă de unele singure. Nu e de mirare că nu o fac bine. Cel mai indicat ar fi s-o facă un specialist. Noi am apelat la un specialist pentru cîteva sfaturi.
Faceți cunoștință: Alina Pereteanu, specialist în pensare profesională a sprîncenelor, proprietara unui cabinet cosmetologic din Ungheni.
Care este rolul sprîncenelor pentru aspectul unei femei?
Aceste două mici elemente – sprîncenele – dau expresivitate întregii fizionomii. De asemenea, au un rol important în completarea machiajului. Sprîncenele pot fi un accesoriu frumos al feței, dacă sînt pensate corect. În caz contrar, pot deteriora expresia feței. Cu sprîncene perfecte puteți arăta chiar cu 5 sau 10 ani mai tînără.
Cum facem ca sprîncenele să corespundă cu forma feței?
O formă corectă înseamnă că partea cea mai lată se află în colțul interior al ochiului. Apoi, începînd cu punctul cel mai înalt al arcuirii, sprîncenele devin mai subțiri, dar această subțiere se realizează treptat. Dacă nu pensăm sprîncenele corect, forma necorespunzătoare va influenţa armonia întregii feţe. Astfel puteți să vă alegeți cu un dezechilibru dintre mărimea şi distanţa între ochi, mărimea nasului sau lungimea frunţii.
La ce poate duce o pensare incorectă?
Poate modifica expresivitatea chipului. De exemplu, sprîncenele subțiri, foarte lungi, fără colț, dau impresia de ochi triști, plîngători, iar sprîncenele subțiri și foarte rotunde dau impresia de mirare. Cele mai apropiate – de încruntare permanentă. Prin pensarea incorectă a sprîncenelor și ochii par modificați. Astfel, ei pot să pară prea apropiați sau prea depărtați.
Epilarea sprîncenelor e o metodă bună?
De cele mai multe ori, la acestă metodă apelează femeile ale căror sprîncene și fire de păr cresc asimetric și foarte repede în urma pensării. Sau cele care se aleg cu puncte negre după pensare. În aceste cazuri este chiar necesară epilarea lor. E o metodă fără multă durere și discomfort.

E bine să decurgem la tatuarea sprîncenelor?

Este o soluție în cazul în care e ceva în neregulă cu forma sprîncenelor sau atunci cînd acestea nu-s pronunțate. La unele femei, din cauza pensării necorespunzătoare, apar goluri în sprîncene. Totuși, cel mai bine e să aveți grijă de sprîncenele naturale.
Sfatul specialistului
Este foarte important ca, înainte de a modifica forma sprîncenelor, să vă ghidați după următoarea regulă: partea interioară trebuie să fie pe aceeași linie verticală cu colțul interior al ochiului și aripa nasului, iar capătul exterior (coada sprîncenei) – pe aceeași linie orizontală cu partea  interioară. Cel mai corect ar fi să mergeți la un specialist.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *