Cu noi cunoștințe despre antreprenoriat

IMAGINE: albasat.md
IMAGINE: albasat.md

Tineri nisporeneni, 27 la număr, s-au adunat la Biblioteca publică din Nisporeni, pentru a discuta despre posibilitățile de dezvoltare în domeniul antreprenoriatului. Un subiect actual și foarte util, potrivit lui Vitalie Lazăr, directorul Incubatorului de Afaceri din Nisporeni.
Astfel, cei prezenți au avut posibilitatea să afle care sînt primii pași  pe care trebuie să îi facă dacă vor să-și lanseze o afacere, ce programe de granturi există și cum poți beneficia de ele. Vitalie Lazăr le-a povestit despre avantajele incubatorului de la Nisporeni: chirie la preț redus, instruire antreprenorială, consultanță la cumpărarea diverselor echipamente, costuri de administrare minimă. Le-a vorbit și despre programele de finanțare PNAET, Pare 1+1.
Fiind contactat de către ”Expresul”, Vitalie Lazări s-a declarat mulțumit de efectele pe care le au astfel de întruniri, fie că e vorba de seminare sau traininguri.
”Evident, efectul nu se vede imediat. Participanții la asemenea întîlniri mai meditează, ”cîntăresc” ideile și apoi iau decizia. După acest seminar, de exemplu, au venit la noi doi tineri cu solicitarea de a fi instruiți în continuare. Noi urmează să mai desfășurăm seminare cu agenții economici, la care îi vom invita neapărat. Apropo, ei au deja niște idei de a dezvolta o afacere”, a spus Vitalie Lazări.
Intîlnirea pentru tineri „European Cafe” a fost organizată de Centrul pentru Jurnalism Independent, în parteneriat cu IREX Europe Moldova și Clubul Liceenilor din orașul Nisporeni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *