De la Hamburg la Ungheni

În fotografie: Muzică de calitate în centrul orașului Ungheni
În fotografie: Muzică de calitate în centrul orașului Ungheni

Au adus spectacolul acasă. Este vorba de tinerii ungheneni, participanți la Festivalul Internaţional „Drum Day”, desfășurat, recent, la Hamburg, Germania.  De notat că printre organizatorii acelui festival s-a numărat și ungheneanul Peza Boutnari, unul dintre cei mai buni percuționiști ai Europei, stabilit cu traiul, de mai bine de 15 ani, la Hamburg.
Pe 12 iunie, în scuarul ”Grigore Vieru” din centrul orașului Ungheni, s-a adunat lume peste lume, pentru a asculta live muzică bună. Și-au luat cu ei plapume, le-au așternut pe iarba din scuar, s-au instalat confortabil și au admirat un spectacol de zile mari, care a durat peste cinci ore.
A răsunat muzică de tot felul, de la blues la rock, de la jazz la funk sau hard rock. Tinerele  talente au oferit publicului un spectacol cu totul deosebit, o activitate culturală neîntîlnită pînă acum. ”Este pentru prima oară la Ungheni, cînd a avut loc un concert live, care a început la ora stabilită și a urmat potrivit programului! Ne-am dorit să dăm startul promovării muzicii de calitate, să aducem mai aproape de ungheneni arta și cultura fabricată la ei acasă”, a subliniat Iaroslav Cojocaru, organizatorul principal al evenimentului.
”Aplauze și plecăciuni: X-Band, Bravissimo, The Scream, Sweet Poison, The Wax Road, Andrei Mostovoi (sunetistul nostru îndrăgit) și, cu siguranță, celui care și-a bătut capul ca restul să-și bată capul, organizatorului, Iaroslav Cojocaru!”, un astfel de mesaj a fost postat pe o rețea de socializare. Alături am fost și noi, ziarul ”Expresul”, dar și multe alte instituții din oraș: primăria, Palatul de Cultură Ungheni, Școala de Muzică, Liceul ”Vasile Alecsandri”, ”Expres Market”, ”Magirus”, ”Il Fotografo”, ”Caricaturi.md”, ”Eclair.md”, ”Logos Art”!
Vor urma și alte evenimente cultural de anvergură, dau asigurări organizatorii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *