Vacanța ne bate la ușă – Cât costă

Imagine simbol: teamdeals.ro
Imagine simbol: teamdeals.ro

Se pare că luna mai este cea în care multă lume își plănuiește vacanțele. Dacă încă nu ați reușit să o faceți sau nu cunoașteți cît vă costă o vacanță în țările europene, noi venim cu unele prețuri. Mai întîi de toate, ar trebui să știți că aveți nevoie de pașaport biometric. Dacă nu-l aveți, va trebui să obțineți viză pentru țara care urmează să plecați.
Țările cele mai solicitate pentru odihnă de către moldoveni și pe care, logic, le oferă agențiile de turism sunt: Turcia, Grecia, Bulgaria.
Dacă vă doriți să ajungeți în Bulgaria, atunci trebuie să știți că un hotel de 2 stele, cu mîncare de 3 ori pe zi, cu cazare de 8 zile, costă de la 145 de euro pînă la 180 euro de persoană. Pentru un hotel de 3 stele, va trebui să scoateți din buzunar între 150 și 200 de euro. Hotelul de 4 stele costă de la 170 pînă la 250 de euro, iar cel de 5 stele – 250- 300 de euro. Asta – cu tot cu alimentare de trei ori pe zi. În plus, este inclus și costul drumului tur-retur, dar și asigurarea medicală. De asemenea, la agențiile de turism, veți găsi opțiuni care includ doar micul dejun și cina, sau numai mic dejun. Aceste oferte sînt mai ieftine cu aproximativ 20-30 de euro.
Vreți în Grecia? Agențiile de turism vă stau la dispoziție. Rezervările pot fi făcute chiar acum. De acum, doritorii au posibilitatea să ia un hotel de 2 sau 3 stele, pentru care vor trebui să plătească de la 250 pînă la 380 de euro – de persoană! Pentru un hotel de 4 stele va trebui să scoateți din buzunar între 300 și 540 de euro, iar pentru un hotel de 5 stele, prețul poate ajunge pînă la 600-700 de euro de persoană. În toate cazurile este vorba de cazare pentru 7 nopți/8 zile, plus costul de transport tur-retur, dar și alimentarea, fie de trei ori pe zi, fie doar micul dejun și cina, în dependență de cît veți achita.
Și pentru o vacanță în Turcia există diferite oferte. Pentru un hotel de 2 stele aveți nevoie de 200-350 de euro pentru o persoană. Pentru un hotel de 3 și 4 stele va trebui să achitați de la 280 pînă 400 de euro de persoană. Dacă doriți o vacanță de neuitat, în cele mai bune condiții, trebuie să știți că un hotel de 5 stele  costă de la 300 pînă la 600 de euro de persoană, în dependență de regiune. Aceste oferte includ și zborul cu avionul, tur-retur,  cazare 6-7 nopți, taxe de stațiune, asigurare medicală și, evident, alimentare de 3 ori pe zi.
Dar atenție!  De astfel de oferte puteți beneficia dacă faceți rezărvări de pe-acum. Prețurile sînt valabile  pentru sfîrșitul lunii mai și începutul lunii iunie, căci în perioada estivală, adică în iunie-august, prețurile bat la buzunar mult mai mult.
Și nu uitați, acestea sînt  prețurile pentru o foaie de odihnă. Dar mai  aveți nevoie de bani pentru a vă procura cele necesare pentru vacanță, începînd de la produse de igienă și terminînd cu anumite articole de vestimentație. Mai e nevoie și de niște bani de buzunar. Așa că, dacă aveți cu ce și cu cine, noi vă dorim odihnă plăcută!

1 afișări

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *