Cînd te prinde foamea în oraș – Cît costă

Imagine simbol: www.ele.ro
Imagine simbol: www.ele.ro

Dacă ai ajuns în oraș – în oricare oraș! – și a dat peste tine foamea, nu-i bai. E suficient să te învîrtești într-un picior și găsești un local unde să ți-o potolești.
E mai complicat cu prețurile și cu banii din buzunar. S-ar putea întîmpla ca, aflîndu-le, să-ți treacă orice poftă.
Noi am dat o fugă prin mai multe localuri, ca să aflăm ce ne propun barurile, cafenelele și restaurantele noastre.
Deci. Vă doriți o cafea? Găsiți aproape peste tot și la prețuri diferite, în funcție de calitate, de mărime, de denumire.
O cafea naturală puteți să o găsiți la prețul de 15 lei. Cea mai scumpă e de  20 de lei. În schimb, ce te mai energizează! Cafeaua nes o puteți procura la un preț de 8-12 lei, dar să știți că în unele localuri lipsește. O ceașcă de cappuccino (un fel de cafea cu lapte) costă circa 15 lei. O cană de ceai din pachețele costă 8- 10 lei. Ceaiul din infuzie este ceva mai scump, se servește în ceainic și costă 15-25 de lei. Dar pot bea din el și două-trei persoane, căci e destul de mult.
Sucurile naturale, foarte benefice pentru sănătate, costă între 10 și 15  lei păharul, iar băuturile răcoroase, de 0,25 litri, sînt la prețul de 8-12 lei. Apa plată costă 10-18 lei, în funcție de cantitate. Să trecem și la ceva mai substanțial.
Dacă vă doriți, de exemplu, niște clătite la dejun, aveți de unde alege. Sînt diverse: și cu carne, și cu ciuperci, și cu brînză, chiar și cu icre roșii sau negre. Acestea costă 20-30 de lei. Contra sumei respective  vi se va servi maxim trei clătite.
În cazul în care vă vine pofta de o zeamă, o supă cu ciuperci sau un borș cu varză, trebuie să știți că acestea costă între 15 și 35 de lei. Mai vreți și felul doi, cum se spune pe la noi? Ei bine, o porție de cartofi piure cu carne costă 25-30 de lei, iar o porție de orez fiert cu cîteva bucățele de carne de porc în sos – circa 50 de lei.  La fel și escalopul, adică o bucată de carne prăjită, cu cartofi fri și salată, costă de la 45 la 55 de lei.
În cazul în care vă doriți ceva la grătar, de exemplu, carne de porc, piept de pui sau costițe, însoțite de o salată, trebuie să știți că va trebui să scoateți din buzunar între 80 și 100 de lei. Să nu credeți că, dacă veți comanda o simplă salată, veți plăti doar cîțiva leuți. Nu. Acestea costă 30-35 de lei.
Pastele, preparate în diferite moduri, cu cașcaval sau cu carne de pui, sau de vită, costă între 35 și 50 de lei. Dacă vreți să vă potoliți foamea cu o pizza, va trebui să scoateți din buzunar 50-80 de lei, în funcție de ingrediente, mărime, dar și de local.
Să trecem și la desert. Puteți încerca o înghețată sau o salată din fructe. Sînt delicioase și costă de la 15 pînă la 25 de lei.
Nu ezitați să vă potoliți poftele, alegeți locul potrivit și mîncați preparatele dorite! Poftă mare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *