Primăvara începe cu polițiștii

În fotografie: Mărțișoare de la polițiști
În fotografie: Mărțișoare de la polițiști

Polițiștii din Ungheni au făcut o bătrînă să plîngă. Nu vă grăbiți să-i înjurați. Au făcut-o să plîngă de bucurie. Pe 1 martie, s-au apropiat de ea cu un mărțișor și i l-au întins. Gestul lor a emoționat-o pînă la lacrimi, căci, spunea femeia ulterior, nimeni nu i-a dăruit niciodată un mărțișor.
În acea zi, potrivit Oxanei Todiriță, ofițer de presă la Inspectoratul de Poliție Ungheni, au fost împărțite de către polițiști, peste 100 de mărțișoare, atît în orașul Ungheni, cît și în localități rurale. A fost o premieră.
”Am mers împreună cu colegii mei. Bărbații, în momentul în care primeau mărțișorul, mulțumeau și plecau. Femeile, însă, erau foarte emoționate și mirate. Unele ne întrebau dacă nu cumva e o glumă, căci nu au mai văzut așa ceva. Toate au acceptat cu drag mărțișoarele”, ne-a povestit Oxana Toderiță. Ideea de a organiza o astfel de activitate îi aparține. Ea a recunoscut că îndemnul a venit de la Inspectoratul General de Poliție, care le-a propus să desfășoare  diverse activități cu ocazia sosirii primăverii. ”M-am gîndit că oferirea mărțișoarelor ne va aduce mai aproape de cetățeni”, a explicat dînsa.
În aceeași zi, împreună cu mărțișoarele, au fost împărțite populației și diverse pliante cu recomandări utile. ”Am combinat utilul cu plăcutul. Sperăm să facem din asta o tradiție”, a spus, la final, Oxana Toderiță, subliniind că banii pentru mărțișoare au fost alocați din bugetul Inspectoratului de Poliție Ungheni.
O acțiune similară se preconizează și la Nisporeni. Potrivit lui Gheorghe Bargan, șeful Secției Securitate Publică a Inspectoratului de Poliție Nisporeni, de 8 Martie vor fi oferite flori și mărțișoare femeilor care se vor afla la volan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *