Electrocasnice necesare în casa oricui – Cît costă

Imagine simbol: www.acasa.ro
Imagine simbol: www.acasa.ro

Mare minune mai sînt și electrocasnicelea astea! Ne-au făcut viața mult mai ușoară. În loc de mătură, avem aspirator, în loc de cuptor afară – rolă… Și cîte și mai cîte alte utilaje, mașinării, ustensile etc.
Săptămîna aceasta, am dat o fugă prin magazinele specializate să vedem la ce prețuri pot fi cumpărate cele mai solicitate  electrocasnice. Ideea ne-a venit după ce prim-ministrul Chiril Gaburici a cerut să fie verificat dacă nu cumva unele preţuri la electrocasnice au fosta majorate abuziv. Mare ne-a fost mirarea că am dat de costuri mai mici decît ne așteptam. Vînzătorii susțin că prețurile la electrocasnice au scăzut cu 10-15%.
Deci, dacă doriți să vă cumpărați un frigider cu un congelator încorporat, ar trebui să știți că prețurile variază între 5000 și 19000 de lei. Vă doriți o mașină de spălat automată? Ei bine, costul ei începe de la 4000 de lei și ajunge pînă la 15000. O mașină de spălat simplă e mai ieftină – începe cu 1700 de lei și poate ajunge pînă la 4000.
Un cadou minunat pentru orice familie ar fi o mașină de spălat vesela. Ar ușura cu mult lucrul în bucătărie! Pentru aceasta, însă, ar trebui să scoateți din buzunar o sumă frumușică: între 7300 și  8100 lei.
O gamă largă de produse am găsit și la aspiratoare. Care mai de care, cu saci, cu containere, dar și cu aburi. Cele mai simple aspiratoare pot fi cumpărate și contra sumei de 1000 de lei. Este adevărat, sînt mai mici și aspiră praful mai slab, dar sînt, totuși, de mare ajutor. Vreți mai sofisticate? Nici o problemă. Le găsiți, dar la un preț mult mai mare, de exemplu – 3900 de lei.  Aragazele electrice au și ele prețuri ”deocheate”. Cu 2500 de lei vă puteți cumpăra un aragaz simplu, iar cu aproximativ 9000 de lei – un aragaz cu tot cu cuptor.
Și cuptoarele cu microunde sînt variate și la diverse prețuri. Dacă aveți nevoie de un cuptor cu microunde, va trebui să scoateți din buzunar de la 999 lei pînă la 3000 de lei.
Pentru un aparat de prăjit pîinea (e foarte bun pentru tartine, dimineața!), va trebui să plătiți între 800 și 1000 de lei. La modă sunt și multifierbătoarele. Acestea costă, în prezent, de la 700 de lei pînă la 3900, în funcție de mărimea lor. Un fierbător de apă (ceainic electric) puteți achiziționa și contra sumei de 200 de lei. Nu vă garantăm, însă, că va ține mult. Cel mai sofisticat ceainic, cu corpul din sticlă, l-am găsit la prețul de 1500 de lei. Am găsit și aparate de cafea. E o gamă diversă, ca și costul lor: de la 830 de lei pînă la 5600.
În concluzie: bani să fie, căci aparate electrice, de tot felul , le găsiți cu duiumul, de orice culoare, de orice mărime și, bineînțeles, de orice calitate. Oare ce ne-am face fără ele, la ora actuală?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *