Pentru că le place să fie băbuțe!

veronica goreaAm auzit de multe ori: ”moldovencele sînt frumoase”. Așa este, nu am să neg. Dar oare toate-s frumoase? La orice vîrstă? Eu zic că da. Nu, însă, și o parte dintre moldovencele noastre.
Cum trec de vîrsta de 40 de ani, încep să se ”băbească”.
De ce?
Le auzi tot mai des spunînd  despre ”vîrsta lor”. Ajunse la 40 de ani, nu vor mai purta fuste pînă la genunchi, ci doar peste genunchi, pentru că așa le-a zis soțul. Paradoxal e că acești bărbați încearcă să ascundă genunchii soțiilor, uitîndu-se, în același timp, la  genunchi străini.
Ajunse la 40 de ani, mai că nu ar dormi în bucătărie. Și nu că le-ar plăcea să gătească atît de mult sau să spele după fiecare membru al familiei vesela. Cu siguranță, s-ar bucura dacă soțul i-ar ajuta. Dar nici nu îndrăznesc să se gîndească la așa ceva. În capul unora dintre ele mai sună cuvintele: ”așa trebuie” sau ”așa-i de cînd lumea”.
Pe unele, bărbații atît de tare le ”iubesc”, încît nu le permit să aibă un serviciu, în afară de: gospodină, mamă și soție.
Nu le permit să aibă un statut, un loc de muncă, datorită căruia să mai interacționeze și cu alți oameni, să aibă o responsabilitate de a arăta mereu în formă.
Ajunse la 40 de ani, unele știu foarte bine să o facă pe femeile în vîrstă sau bolnave. Am să dau un exemplu cu femeile în microbuz. Au intrat, s-au uitat în jur și așteaptă să li se ofere locul… Atunci cînd, de fapt, ar trebui să înflorească, ele o fac pe babele și vor să li se ofere locul, iar dacă nu o faci – vorba aia, nu te speli nici cu apa din Prut.
Chiar nu pot să înțeleg de ce nu ar merge pe opțiunea că ele pot sta în picioare, că sînt sănătoase și nu băbuțe? Astfel îi mai insufli și creierului tău că încă nu ești gata să îmbătrînești. Da, nu o să neg: cînd vezi o femeie căreia i s-a făcut cu adevărat rău, îi oferi locul fără să eziți. Din păcate, unora le place să o facă pe bolnavele.
Dacă mergi zilnic în microbuz, dimineața,  poți să vezi care e campioană la vreo boală. Auzi doar la ce ”aparat” a fost, ce i-a zis medicul și unde va merge, că i-a găsit ”pietre” la fiere și ”nisip” la rinichi! Nici vecina nu rămîne în urmă, va povesti cu lux de amănunte și ea despre ce și unde o doare.
Femeile îmbătrînesc mai repede, pentru că asta vor ele. Conștient sau nu, unele își impun o vîrstă matură chiar și imediat după căsătorie. Își pun șorțul și nu și-l mai scot pînă la bătrînețe. Astfel  le fug anii printre degete, iar atunci cînd înțeleg acest fapt, e deja tîrziu.
Eu zic să mai lăsăm la o parte ”așa-i de cînd lumea” sau ”așa trebuie”! O femeie TREBUIE să arate bine, să fie îngrijită, să-și păstreze frumusețea și să fie deșteaptă, indiferent de vîrsta pe care o are. Restul sînt simple necesități.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *