Mesajul unui oficial european: ”Moldova trebuie să dea din coate și să muncească”

În fotografie: Pirkka Tapiola răspunde la întrebările reporterului ”Expresul”
În fotografie: Pirkka Tapiola răspunde la întrebările reporterului ”Expresul”

Prutul ar putea fi împînzit, într-o bună zi, cu poduri, astfel ca Republica Moldova să se apropie și mai mult de Uniunea Europeană, iar legăturile economice să cunoască o ascensiune adevărată.
”Despre construirea unor noi poduri peste Prut, dar și despre eficientizarea celor existente se duc discuții în cadrul Uniunii Europene.
Totodată, există deja un proiect referitor la construcția unor poduri rutiere peste rîul Prut. Realizarea acestuia, însă, va depinde de Republica Moldova, de situația de aici și implicarea autorităților”, a declarat, special pentru ”Expresul”, Ambasadorul Pirkka Tapiola, șeful
De le gației Uniunii Europene în Republica Moldova. Într-un format mai neoficial, jurnaliștii din presa scrisă, radio și TV din afara Chișinăului, invitați, pe 2 decembrie curent, la prînzul tradiți onal ”Dialoguri europene”, organizat la reședința Ambasadorului, au discutat cu oficialul european despre principalele probleme cu care se confruntă, la ora actuală, Republica Moldova, dar și despre unele soluții. Bineînțeles, subiectul principal a fost, așa cum era și de așteptat, alegerile parlamentare. Au fost remarcate și laturile pozitive, și cele negative ale acestui scrutin important pentru viitorul Republicii Moldova.
Victoria partidelor pro-europene este un pas înainte, dar mai este mult de lucru pînă cînd Republica Moldova va ajunge la standardele europene în toate domeniile. ”Ade rarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană trebuie să fie în soțită neapărat de implementarea re for me lor, iar oamenii trebuie să înțeleagă că prin reforme se asigură o dezvoltare a țării. Moldova trebuie să dea din coate și să muncească mult. Rezolvarea problemelor este absolut necesară și importantă”, a precizat Pirkka Tapiola.

1 afișări

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *