VIDEO | Și-au îndemnat semenii să iasă la vot

Captură: Canal Regional
Captură: Canal Regional

Tinerii voluntari de la Centrul de Resurse pentru Tineri ”Făclia” din Ungheni au dat startul, pe 12 noiembrie, campaniei locale de informare a cetățenilor privind alegerile parlamentare din 30 noiembrie. Campania se numește ”Door to Door”, ceea ce, în traducere din engleză, înseamnă ”Din ușă în ușă”, și face parte dintr-o campanie de informare desfășurată pe teritoriul întregii țări, implementată de Consiliul Național al Tineretului din Moldova în parteneriat cu Comisia Electorală Centrală, Coaliția Civică pentru Alegeri Libere și Corecte, cu susținerea National Endowment for Democracy.

Prezent la lansare, Laurențiu Pohilă, specialist principal pentru tineret în cadrul Primăriei Ungheni, membru al Biroului electoral Ungheni, a îndemnat tinerii să meargă la vot și să o facă într-un mod cît mai democratic.

”Deocamdată, democrația rămîne a fi cel mai bun sistem pe care l-a inventat omul. Acest sistem include o implicare și o liberă participare a omului în  procesul decizional în comunitate. Trebuie să ne implicăm, să mergem la vot și să ne decidem soarta”, a subliniat dînsul.

Ana Ciubotaru, elevă la Liceul ”Vasile Alecsandri” din Ungheni, a explicat de ce a decis să se implice în această campanie. ”Știu că votul meu contează și viitorul poate fi schimbat anume de tineri. În decursul unei zile putem decide soarta țării”, a spus ea.

În perioada 15-19 noiembrie, tinerii s-au deplasat în 17 localități din raion, îndemnîndu-i pe semenii lor să meargă la vot. ”Nu s-a făcut agitaţie electorală. Scopul campaniei a fost educaţia tinerilor pentru participare decizională și stimularea interesului semenilor de a ieși la vot”, a subliniat Alina Butnaru, coordonator local al campaniei respective.


VIDEO: Canal Regional

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *