”AȘA NU” – o lecție pentru autoritățile locale și centrale

Imagine: ungheni.md

Zeci de caricaturi au fost expuse în holul Primăriei Ungheni pe 16 octombrie curent. Toate vin să scoată în evidență cele mai frecvente probleme în comunicarea administrațiilor publice locale cu comunitatea, sugerînd că ”așa nu se poate”.
”Sper ca această expoziție să fie utilă primarilor, dar și cetățenilor în a-și cunoaște drepturile în raport cu administrația publică locală”, a subliniat autorul, celebrul caricaturist  Alex Dimitrov, într-un comunicat de presă.
”Aceste caricaturi vin să aducă o notă umoristică asupra acelor probleme cu care, din păcate, se mai confruntă cetățenii. Ele, de fapt, încurajează autoritățile locale și centrale să înțeleagă problema și, eventual, s-o redreseze”,  a explicat, la festivitatea de inaugurare a expoziției la Ungheni, Olesea Cazacu, coordonator de proiect în cadrul Programului Comun de Dezvoltare Locală Intregrată, implementat de Guvernul Republicii Moldova.
Luați prin surprindere, primari, funcționari publici, reprezentanți ai autorităților publice centrale s-au arătat amuzați de ceea ce au văzut. ”Unele caricaturi corespund realității. Multe dintre ele, însă, nu au legătură cu primăria noastră, căci la noi există transparență și conlucrare. Facem tot posibilul ca problemele să fie soluționate și cetățenii să fie mulțumiți”, a menționat Cristofor Codreanu, viceprimarul orașului Ungheni.
”Pare o idee destul de bună pentru societatea noastră, deoarece nu oricine poate asimila adevărul în forma lui dură. Această modalitate este foarte reușită. Pentru majoritatea primarilor e un motiv de distracție, deși ei ar trebui să se simtă cu musca pe căciulă. În ceea ce privește Primăria
Ungheni, odată ce a avut curajul să permită vernisarea expoziției aici, înseamnă că este deschisă și activează în interesul societății”, a opinat una dintre vizitatoarele expoziției.
De notat că expoziția respectivă, una mobilă, a fost prezentată în 30 de localități din Republica Moldova, inclusiv la Ungheni, în cadrul Săptămînii transparenței, ce s-a desfășurat în perioada 13-19 octombrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *