Aprofundat începem instruirea agenților economici

Sursa imagine: ungheni.chamber.md
Sursa imagine: ungheni.chamber.md

La Ungheni a început instruirea agenților economici pentru procesul de adaptare la Acordul de Liber Schimb Aprofundat și Comprehensiv Republica Moldova – Uniunea Europeană.
La Camera de Comerț și Industrie de aici, pe data de 8 octombrie, a avut loc o întrunire în acest scop, cei prezenți fiind informați cu privire la capacitățile de export pe piața Uniunii Europene.
”Consider că această tematică este necesară tuturor oamenilor de afaceri, mai ales acum, cînd sîntem pe cale de a începe demersul unei tranzacții internaționale. Astfel va avea loc un proces complex de armonizare a legislației, normelor și reglementărilor Republicii Moldova cu legislația europeană din diferite sectoare ce țin de comerț”, a declarat Sorin Andrei, trainer din România.
”Ne bucură astfel de proiecte, care vin să familiarizeze agenții economici cu privire la regulile de joc în cadrului Acordul de Schimb Liber cu Uniunea Europeană. E foarte important să știi cum să negociezi un viitor contract, să ai măiestria de a convinge și a demonstra că produsul tău este de calitate, că poți exporta, că ești credibil și, evident, cunoști cadrul legal al partenerului”,  a menționat și Serghei Cladco, directorul Camerei de Comerț și Industrie, filiala Ungheni.
La acel seminar s-a vorbit despre strategiile de negociere, despre încheierea unor contract de export/import cu partenerii din Uniunea Europeană, despre expunerea pe piața externă, subiecte foarte actuale pentru orice agent economic în prezent.
De notat că seminarul respectiv face parte dintr-un proiect amplu, realizat de Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova împreună cu Asociația Businessului European, cu susținerea Guvernului Suediei prin intermediul Corporației Financiare Internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *