FOTO / PAS a donat Spitalului Raional Ungheni un monitor al funcțiilor vitale pentru pacienții bolnavi de Coronavirus

La data de 4 iulie, Doina Gherman, deputată a fracțiunii PAS, împreună cu alți membrii ai echipei PAS din Ungheni, a donat Spitalului Raional Ungheni un monitor al funcțiilor vitale, echipament extrem de important în procesul de tratare a bolnavilor de COVID-19.
Potrivit lui Andrian Cheptonar, președintele interimar al OT PAS din Ungheni, monitorul este destinat secțiilor de Terapie Intensivă, sălilor de operații și unităților postoperatorii. ”În procesul de tratare a COVID-19 se folosește pentru monitorizarea stării pacienților medii și gravi, pentru a ajuta medicii să ia cea mai bună decizie privind strategia de tratare”, a spus dânsul, după care a mai adăugat: ”După ce se va sfârși pandemia, acest aparat va servi încă un minim de 10 ani în alte secții ale Spitalului Raional Ungheni”.
De subliniat că de la declanșarea crizei de Coronavirus în Moldova, partidul PAS a reușit să adune un milion de lei din donații ale susținătorilor și membrilor PAS. „Ajutoarele PAS au ajuns în spitalele și primăriile din 22 de raioane din țară, precum și în instituțiile medicale din Chișinău”, a scris Maia Sandu, lidera PAS, într-o postare pe pagina ei oficială de Facebook. Printre acestea se numără peste 15.000 de măști, 3000 de viziere, 800 de costume de protecție, 2000 de sticle de dezinfectanți, 8 aparate de oxigen, 2 monitoare pentru terapie intensivă și 10 boxe de intubare.
De asemenea, din acești bani adunați, PAS a alocat bani pesntru testarea gratuită a 100 de medici și pentru distribuirea a sute de pachete alimentare pentru persoane vulnerabile.

Autor: Livia Covaliov


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *