Unghenean celebru vizitat de Ambasadorul Republicii Moldova la Viena

În fotografie: În curtea casei lui Dumitru Verdianu din Austria

În fotografie: Dumitru Verdianu cu Victor Osipov

Ambasadorul Republicii Moldova în Austria, Victor Osipov, l-a vizitat, la final de săptămână, pe sculptorul Dumitru Verdianu, originar din Ungheni, stabilit de ani buni într-o localitate situată nu departe de Viena – Oberthern.
Motivul a fost unul special: pe 14 octombrie, Dumitru Verdianu a împlinit 65 de ani și, cu această ocazie, dânsul a organizat un fel de ”atelier deschis” la Oberthern.
”Familia Verdianu are o casă la Oberthern, iar curtea din interior a devenit un fel de expoziție în aer liber. La sfârșitul săptămânii trecute, sâmbătă și duminică, a fost vizitată de multă lume, de la vecinii din Oberthern până la prieteni și admiratori veniți de departe”, a spus pentru EXPRESUL Victor Osipov.
Ambasadorul a menționat că a făcut cunoștință cu Dumitru Verdianu în 2010, când a mers în deplasare la Viena la o întâlnire cu diaspora.
”De când sunt aici ca Ambasador, am avut multe momente interesante împreună. E un om și un artist adevărat. Mai ales prețuiesc la el faptul că merge la baștină și își împărtășește arta cu colegii”, a spus Excelența sa.
În fotografie: În curtea casei lui Dumitru Verdianu din Austria

De notat că Dumitru Verdianu a participat la absolut toate taberele de scultură orgaizate la Ungheni, lăsând în orașul său natal numeroase opere de artă.
Fiind întrebat cît de apreciat este Dumitru Verdianu în Austria, Victor Osipov a răspuns: ”E greu de estimat, dar am văzut în atelierul dânsului o lucrare în proces – busturile membrilor unei renumite familii de medici din Viena, care le-a comandat sculptorului nostru. E și acesta un indiciu al recunoașterii într-o țară în care arta e adevarată pasiune și industrie”.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *